Spring til indhold
Min side

Skal du bytte dine julegaver?

Ønsker du at bytte dine julegaver, skal du være opmærksom på, at der gælder forskellige regler, alt afhængigt af om gaven er købt i en fysisk butik eller på nettet

Gaver fra butik

Julegaver, der er købt i en fysisk butik, kan byttes såfremt, det fremgår af kvitteringen, eller hvis varen har et byttemærke. Der er også forskel på om butikken giver bytteret eller returret. Bytteret giver dig mulighed for at vælge en anden vare i butikken. Hvis du ikke kan finde noget i butikken vil butikken ofte udstede et tilgodebevis, som kan bruges på et senere tidspunkt. Returretten giver dig derimod mulighed for at få pengene tilbage.

Gaver fra nettet

Ved julegaver, der er købt på nettet, er der en fortrydelsesfrist på 14 dage fra levering af varen, medmindre butikken tilbyder en længere frist. Hvis du ønsker at benytte dig af din fortrydelsesret, skal du huske at give sælgeren meddelelse inden fristens udløb. Herefter har du 14 dage til at returnere varen.

Pas på emballagen

Om varen er købt i en fysisk butik eller på nettet gælder det, at varen skal kunne sælges igen som ny. Dette betyder, at varen ikke må være brugt, mærkerne må ikke være klippet af og ofte må emballagen ikke være brudt.

Fejl på varen?

Har varen derimod en fejl, skal butikken efter reglerne i købeloven enten reparere varen, ombytte den til en ny vare, give et afslag i prisen eller give pengene tilbage. Ønsker du et afslag i prisen eller at få pengene tilbage, kan butikken dog afvise dit krav og i stedet vælge mellem at reparere eller ombytte varen. Hvis du er berettiget til at få pengene tilbage, må butikken ikke nøjes med at give dig et tilgodebevis.

Begivenheder 

Får du en billet til en sportsbegivenhed, koncert eller andet arrangement, skal du være opmærksom på, at ovenstående regler om bytte og fortrydelse ikke er gældende.