Spring til indhold
Min side

Black Friday er lige om hjørnet - har du styr på hvordan du handler sikkert online?

Black Friday er årets største shoppedag, hvor mange gerne benytter sig af de gode tilbud og rabatter, som butikkerne og hjemmesiderne tilbyder. Men har du styr på, hvordan du handler sikkert online? Læs med her og find ud af, hvad du skal være særligt opmærksom på, når du handler online og få gode råd med på vejen.

Det skal du være opmærksom på, før du handler online 

Der findes desværre en del falske webshops på nettet i dag, som forsøger at snyde deres kunder på flere måder. Derfor er det utrolig vigtigt at sikre sig, at hjemmesiden er troværdig før man begiver sig ud i at handle på en webshop.

 

Til at starte med, så er det en rigtig god idé at lave lidt research, før man beslutter sig for at handle på en webshop. Som det første bør man danne sig et overordnet indtryk af hjemmesiden:

 

Dernæst kan det være en rigtig god idé at tjekke efter skrevne anmeldelser fra andre kunder. Det kan man eksempelvis gøre på Trustpilot eller på webshoppens Facebook side, hvis de har sådan en. 

Når du har gået denne checkliste igennem, så burde du være godt klædt på til at shoppe online samt undgå hjemmesider, som forsøger at snyde deres kunder for penge eller varer.

 

Har du købt en vare online, men ikke fået noget leveret?

Har du lavet din research, men er alligevel så uheldig, at du er blevet snydt for den vare du har købt, så forsøg i første omgang at kontakte den pågældende hjemmeside, hvor du har købt din vare og ryk for levering. Er leveringen væsentligt forsinket, så kan du også vælge at reklamere dit køb og få pengene retur. Har du betalt med et betalingskort, så kan banken med stor sandsynlighed hjælpe dig med at få pengene tilbage.

 

Er du blevet snydt på nettet og ved ikke hvad du skal gøre?

Hvis du bliver udsat på svindel på nettet, så er det vigtigt at du spærrer dit kort omgående og er særligt opmærksom på mistænkelige transaktioner på din konto. Hvis du også bliver opmærksom på, at der er tale om en falsk webshop, så anbefaler vi, at du straks anmelder forholdet til politiet og e-mærket. Samtidig kan du kontakte din bank og forsøge at få dine penge retur.

Nyttige Links

 • Kontakt politiet og anmeld forholdet. Det er vigtigt, at du kan dokumentere, at du har anmeldt skaden med det samme.

  Klik her

 • Spær dit betalingskort

  Klik her

 • Spær dit NemID

  Klik her

 • Tjek hjemmesidens troværdighed

  Klik her

Læs også

Gode råd til online køb

Hvad er det egentligt vi tilbyder?