Spring til indhold
Min side

Black Friday er lige om hjørnet - har du styr på hvordan, du handler sikkert online?

Black Friday er årets største shoppedag, hvor mange gerne benytter sig af de gode tilbud og rabatter, som butikkerne og hjemmesiderne tilbyder. Men har du styr på, hvordan du handler sikkert online? Læs med her og find ud af, hvad du skal være særligt opmærksom på, når du handler online og få gode råd med på vejen.

Opdateret d. 20/11/2023

Det skal du være opmærksom på, før du handler online 

Der findes desværre en del falske webshops på nettet i dag, som forsøger at snyde deres kunder på flere måder. Derfor er det utrolig vigtigt at sikre sig, at hjemmesiden er troværdig før man begiver sig ud i at handle online.

 

Til at starte med, så er det en rigtig god idé at undersøge hjemmesiden, før man beslutter sig for at handle igennem webshoppen. Som det første bør man danne sig et overordnet indtryk af hjemmesiden:

 

Dernæst kan det være en rigtig god idé at tjekke anmeldelser af webshoppen fra andre kunder. Det kan man eksempelvis gøre på Trustpilot eller på webshoppens Facebook side, hvis de har sådan en. 

Når du har gået denne checkliste igennem, burde du være godt klædt på til at shoppe online samt undgå hjemmesider, som forsøger at snyde deres kunder for penge eller varer.

 

Har du købt en vare online, men ikke fået noget leveret?

Har du lavet din research, men er alligevel så uheldig, at du er blevet snydt for den vare du har købt, så forsøg i første omgang at kontakte den pågældende hjemmeside, hvor du har købt din vare og ryk for levering. Er leveringen væsentligt forsinket, så kan du også vælge at hæve købet og få pengene retur. Har du betalt med et betalingskort, så kan banken hjælpe dig med at få pengene refunderet ved hjælp af charge back, såfremt betingelserne herfor er opfyldt.

 

Er du blevet snydt på nettet og ved ikke hvad du skal gøre?

Hvis du har været udsat for svindel på nettet, så er det vigtigt, at du spærrer dit kort omgående og er særligt opmærksom på mistænkelige transaktioner på din konto. Hvis du også bliver opmærksom på, at der er tale om en falsk webshop, så anbefaler vi, at du straks anmelder forholdet til politiet og e-mærket. Samtidig skal du gøre indsigelse til banken eller høre om din mulighed for charge back.

Nyttige Links

  • Kontakt politiet og anmeld forholdet. Det er vigtigt, at du kan dokumentere, at du har anmeldt skaden med det samme.

    Klik her

  • Spær dit betalingskort

    Klik her

  • Spær dit NemID

    Klik her

  • Tjek hjemmesidens troværdighed

    Klik her

Læs også

Marc gjorde et scoop

Online afpresning