Spring til indhold
Min side

Har du styr på hvordan du handler sikkert online til Black Friday?

Mange benytter sig gerne af de forskellige gode tilbud og rabatter, som hjemmesider og butikker har under Black Friday og Black Week. Men som forbruger er der også nogle ting, man bør være opmærksom på specielt ved online handel. I denne artikel kommer vi med nogle gode og konkrete råd til online handel, samt nyttige links.

Hjemmesidens troværdighed

Der er desværre en del webshops, som forsøger at snyde kunderne. Det er derfor utrolig vigtigt at være en anelse kritisk før man foretager et køb fra en webshop. Det er altid en god ide at bruge sin sunde fornuft og lave en smule research før man lader sig friste af gode tilbud. Når du danner dig et overblik over en hjemmeside, kan du bruge denne tjekliste:

 

 

Der er blevet hævet penge på din konto, men du har ikke modtaget din vare

Hvis du har købt og betalt en vare, som ikke kommer frem, så forsøg først og fremmest at kontakte hjemmesiden, hvor varen er købt og ryk dem for levering. Bliver leveringen yderligere forsinket, så kan du også reklamere købet og få pengene retur. Hvis du har betalt med et betalingskort, så kan banken højst sandsynligt hjælpe dig med at få pengene tilbage.   

 

Du er blevet snydt på nettet og ved ikke hvad du skal gøre

Er du blevet snydt på nettet, må du hurtigst muligt få spærret dit kort. Derudover er det vigtigt, at du er særligt opmærksom på mistænkelige transaktioner på din konto. Hvis du skulle finde frem til, at hjemmesiden er falsk, så er det en god ide at anmelde det til politiet samt e-mærket. Du kan også kontakte din bank og forsøge at få dine penge retur. 

 

Er du kunde hos Telenor, er du dækket ved online køb og kan ringe ind til HELP og få hjælp og rådgivning. Det samme er gældende, hvis du har Cyberforsikring hos Topdanmark.

Nyttige Links

 • Kontakt politiet og anmeld forholdet. Det er vigtigt, at du kan dokumentere, at du har anmeldt skaden med det samme

  Klik her

 • Spær dit betalingskort

  Klik her

 • Spær dit MitID

  Klik her

 • Tjek hjemmesidens troværdighed

  Klik her

Læs også

Online afpresning

Identitetstyveri - alt hvad du bør vide om det