Spring til indhold
Min side

Flere børn og unge benytter ukendte platforme til at dele krænkende materiale

Efter den meget omtalte Umbrella sag, er der kommet større fokus på digitale mediers rolle i delingen af krænkende materiale, såsom billeder og videoer. Men der findes stadig mange medier som de fleste ikke kender til, hvor der sker krænkelser.

Volafile

Volafile er en portal, hvor brugere nemt, hurtigt og ganske gratis kan oprette digitale rum og uploade filer, som kan deles med andre fremmede. Det særlige ved Volafile er, at de digitale rum og delte filer forsvinder efter to dage. Det er således en nem og bekvem måde at udveksle materiale med fremmede på.

Discord

En anden platform er Discord, som forbinder mennesker med discord-servere. Det vil sige, at man gennem Discord kan tilslutte sig fællesskaber, hvor man kan snakke, tale, spille og hygge sammen i sine servere. Discord har over en million servere globalt, så det er ikke noget lille fællesskab. Reelt set er det en platform, som har gode intentioner for, at mennesker kan bidrage i et sundt fællesskab. Men desværre er der også nogle af disse servere, som deler krænkende materiale. Man skal dog være en del af en discord-server for at se, hvad der sker i den.

Hvad kan man gøre?

Hvis man ser noget krænkende materiale, som er delt på Volafile, så skal man tage kontakt til politiet og anmelde sagen straks. Alternativt er det god stil at tage afstand fra materialet og forlade chatrummet.

Hvis man derimod oplever, at der bliver delt krænkende materialer på en discord server, så findes der en formular, som kan udfyldes her. Her kan man anmelde en server, som deler krænkende materiale eller misbruger platformen. Forudsat at man ved, hvilken server, der sker krænkelser på.

Med Cyberforsikring kan dine kunder, medlemmer eller medarbejdere få hjælp

HELP Cyberforsikring giver adgang til juridisk hjælp i situationer, hvor man udsættes for digitalt misbrug og snyd.

Læs mere om Cyberforsikring

Læs også

Gode råd til online køb

Rigspolitiet: Krænkende billeder er et stort og stigende problem